Migdolinis pyragas su avietėmis ir šokoladu

2017-10-29 Autorius WorldRecipes.lt

Migdolinis pyragas su avietėmis ir šokoladu

Ingredientai

    • sviestas: 150 gramų
    • smulkus cukrus: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • tarkuotos citrinos žievelės: 1
    • pienas: 50 mililitrų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • malti migdolai: 100 gramų
    • šokolado gabalėliai: 100 gramų
    • avietės: 150 gramų
    • migdolų plokštelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi.
  2. 2. Tuomet sviestą išplakite su cukrumi iki šviesios bei purios masės. Po vieną nuolatos plakdamos įmuškite kiaušinius, po to supilkite pieną. Įmaišykite miltus, maltus migdolus, kepimo miltelius, citrinos žievelę bei šokolado gabalėlius. Atsargiai įmaišykite avietes.
  3. 3. Tada tešlą pilkite į kepimo formą, viršuje įspauskite kelias avietes, pabarstykite migdolų plokštelėmis.
  4. 4. Kepkite maždaug 50–60 minučių (ar jau iškepė, patikrinkite į pyrago vidurį įkišdamos medinį pagaliuką; jei jis neaplipo tešla, vadinasi, pyragas yra iškepęs). Kažkur 10 minučių palikite formoje, paskui išimtą iš jos baikite vėsinti ant grotelių. Skanaukite!