Šilkinis obuolių ir kriaušių pyragas su migdolais

2023-08-25 Autorius WorldRecipes.lt

Šilkinis obuolių ir kriaušių pyragas su migdolais
Ar Jums yra nutikę taip, kad skanaujate obuolių pyragą ir galvojate, kad skonis beveik idealus, bet trūksta šiek tiek drėgnumo arba daugiau vaisių? Tai va, šitam pyragui nieko netrūksta. Būtinai išsikepkite. Jeigu ne dabar, tai bent rudenį.

Kai radau receptą, per daug nusigrybauti nenorėjau - tikėjau, kad reikia sekti nurodymus ir kriaušinis sluoksnis čia taip pat itin svarbus, bet paragavusi nusprendžiau, kad galima naudoti vien tik obuolius (bendrai rūgštelei palaikyti). Tad jeigu neturite kriaušių, tai visai nėra bėda.

Ingredientai

    • obuoliai: 4 vid. dydžio (nepernokę)
    • kriaušės: 4 nedidelės
    • kiaušiniai: 2
    • migdolų pienas: 100 mililitrų (arba įprastas pienas)
    • miltai: 70 gramų
    • cukrus: 60 gramų
    • lydytas sviestas: 20 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    • migdolų plokštelės: 1 saujelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska.
  2. 2. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol pabaltuoja, tuomet įmaišykite vanilę, lydytą sviestą bei migdolų pieną. Berkite miltus bei užmaišykite tešlą. Ją padalinkite į dvi lygias dalis bei supilkite į atskirus indus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada obuolius nulupkite.
  5. nulupami obuoliai
  6. 4. Obuolius išdarinėkite bei supjaustykite kuo plonesnėmis skiltelėmis (idealiausia ir patogiausia yra naudoti daržovių skustuką), suberkite ir įmaišykite jas į vieną dalį tešlos. Tą patį padarykite su kriaušėmis.
  7. 5. Po to į skardą įtieskite kepimo popierių.
  8. kepimo skarda su kepimo popieriumi
  9. 6. Supilkite obuolių tešlą.
  10. pilama obuolių tešla
  11. 7. O ant viršaus paskleiskite kriaušių tešlą.
  12. 8. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  13. įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros
  14. 9. Dėkite į orkaitę kepti apie 40-45 minutes. Leiskite pyragui atvėsti bei sutvirtėti. Skanaukite!
  15. 10. Pastebėjimas: Aš šį kartą naudojau ir kriaušes, tačiau nerealaus skonio jos nepridavė, todėl jei kriaušių neturite ir naudosite vien tik obuolius, bus viskas puiku.
Šilkinis obuolių ir kriaušių pyragas su migdolais

Zita

Tikrai labai skanus. Drėgnas ir skanus.
Atsakyti
Trupininis pyragas su šilauogėmis ir maskarponės įdaru
(6)
Pyragas su obuolių rožytėmis ir migdoliniu pagrindu
(1)