Moliūginis vyniotinis įdarytas džiovintais vaisiais

2020-05-30 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Moliūginis vyniotinis įdarytas džiovintais vaisiais

Ingredientai

    • miltai: 350 gramų
    • cukrus: 80 gramų
    • šviežios mielės: 20 gramų
    • pienas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • troškinto moliūgai: 180 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • džiovinti vaisiai: 1,5 stiklinės (obuolius ir serbentus pamirkyti karštame vandenyje, abrikosus ir spanguoles supjaustyti)
    • sėklos: 0,5 stiklinės (moliūgų ir saulėgrąžų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišome miltus su druska.
  2. 2. Mieles ištriname su cukrumi ir pienu, palaikome šiltai, kol suputos.
  3. 3. Suputojusias mieles sumaišome su sutrintu moliūgu bei kiaušiniu. Gerai išmaišome.
  4. 4. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir gerai išminkome. Uždengiame tešlą ir palaikome kol padvigubės.
  5. 5. Pakilusią tešlą dar kartą perminkome. Tuomet tešlą padaliname į dvi dalis.
  6. 6. Iškočiojame, užberiame pusę vaisių ir suvyniojame, galus gerai užlankstome. Taip pat padarome ir su antru tešlos gabaliuku.
  7. 7. Paruoštus kepalėlius patepame vandeniu ir išvoliojame sėklose.
  8. 8. Sudedame juos į kepimo skardą ir dar pakildiname apie 45 minutes (kylančius kepaliukus uždengiame šlapiu rankšluosčiu).
  9. 9. Kepame iki 170/180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Į orkaitę įdedame dubenėlį vandens, kad kepdami kepaliukai nesutrūktų. Skanaus!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau vyniotinių receptų rasite: Vyniotinių receptai.
Valgomos dovanos: Cidonijų sūris (Membrillo)
(5)
Mielinės spurgos su įdaru
(28)