Naminis kebabas su kalakutiena

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Naminis kebabas su kalakutiena

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • 2 vnt lavašo,
    • 200 g kalakuto krūtinėlės,
    • 280 g kopūsto,
    • 1 vnt agurko,
    • 2 vnt marinuotų agurkų,
    • 1 vnt citrinos,
    • 1 vnt svogūno,
    • 3 vnt česnakų skiltelių,
    • 10 ml acto,
    • 4 šaukštai grietinės,
    • 4 šaukštai majonezo,
    • 250 g jogurto,
    • 3 arbatiniai šaukšteliai prieskonių.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžiai pasiruoškite mėsą ir marinatą. Mėsą supjaustykite maždaug dviejų centimetrų pločio ir kokių 6 centimetrų ilgio plonomis juostelėmis. Į indą pilkite vieną natūralaus jogurto indelį, įspauskite pusės citrinos sulčių, porą skiltelių česnako, dėkite po truputį druskos, čiobrelio, čili miltelių, maltos raudonos paprikos miltelių, imbiero miltelių. Palikite pasimarinuoti bent pusantros valandos. Geriau bent truputį ilgiau.
  2. 2. Kol mėsa marinuojasi pasiruoškite padažus ir kitus kebabo ingredientus. Pirmiausia pasiruoškite 2 padažus, kurių vieną naudosite prieš kepimą, o kitą naudosite jau prieš pat valgant. Pirmam padažui sumaišykte 3 šaukštus švelnaus majonezo, 3 šaukštus liesos grietinės ("Karvutė" puikiai tiks), truputėlį natūralaus jogurto, 1 nuluptą ir sutarkuotą marinuotą agurką (arba 3 karnišoniukus pagal skonį), išspaustą ne pačią mažiausią česnako skiltelę, truputuką druskos ir čiobrelių, šlakelį vandens. Nedarykite, kad būtų labai skysta, nes tepsim ant lavašo. Antram padažui sumaišykite 1 indelį natūralaus jogurto, šaukštą grietinės, šaukštą majonezo, šaukštą vandens, šaukštą marinuotų agurkų sunkos, truputį pomidorų padažo, druskos, čili pipirų, pusę marinuoto agurko (arba 2 karnišoniukai pagal skonį), čiobrelių. Abu padažus dėkite į šaldytuvą. Susipjaustykite agurką, pomidorą, kopūstą. Labai plonyčiais griežinėliais supjaustome svogūną, ant jo užpilame šiek tiek raudono vyno acto, vandens ir cukraus, su rankom viską stipriai išminkykite, kad pasimarinavę trumpą laiką jau būtų labai minkšti.
  3. Reklama
  4. 3. Išsimarinavusią mėsą kepkite karštoje keptuvėje, gerame aliejuje, kol gražiai apskrus.
  5. 4. Ant dviejų lavašų tepkite baltojo padažo, dėkite kopūstus, agurkus, pomidorus, svogūnus ir galiausiai - mėsą, dar apšlakstykite likusiu padažu. Suvyniokite, kepimo popieriumi apsukite kiaurąjį galą ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 15-ai minučių, o realiai - kol pamatysite, kad jau pradeda skrusti. Tada traukite kvepiančius kebabaus, palaukite kelias minutes, kad pravėstų mažumėlę (nedaug tik). Nuimkite kepimo popierių (jį patartina apsukti dabar jau ant kito galo), pilamės skanaus padažo ir valgome. Kai kažkiek nuvalgome vėl pilames padažo.
  6. 5. Patarimas: Dėl padažų proporcijų, tai priklauso nuo produktų, tiesiog reikia stengtis, kad nebūtų per rūgštu ir tinkama konsistencija.
Mėsos vyniotinis su daržovių ir sūrio įdaru
(1)
Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
(7)
Maltos avienos šašlykas - kebabas
(2)