Nekeptas tortas | Receptas

Ingredientai

    Tortui:
    • sausainiai "Gaidelis": 1,2 kilogramo
    • sviestas: 300 gramų
    • saldintas sutiršintas pienas: 1 indelio
    • "Rududu": 0,5 indelio
    • kakava: 3 valgomųjų šaukštų (dėl spalvos)
    • 35% riebumo grietinėlė: 250 gramų
    • razinos: 3 saujų
    Glajui:
    • grietinėlė: 120 mililitrų
    • juodas šokoladas: 120 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sausainius sulaužome, įberiame razinas, išmaišome. Kambario temperatūros sviestą išplakame su saldintu sutirštintu pienu (plaktuvo pagalba).
  2. 2. Tuomet į "Rududu" įpilame 50 mililitrų grietinėlės, išplakame plaktuvu. Į "Rududu" bei grietinėlės mišinį, įpilame sviesto ir saldinto sutirštinto pieno mišinį (beriame kakavą, jei norisi), išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada supilame likusią grietinėlę, išplakame iki vientisos masės. Užpilame ant sausainių su razinomis, gerai išmaišome šaukštu.
  5. 4. Po to dedame į tortinę nuimamais šonais, išlyginame paviršių, dedame į šaldytuvą 2 valandoms. Glajui skirtą grietinėlę pakaitiname, kol užvirs, nuimame nuo ugnies, sudedame sulaužytą šokoladą, po minutės išmaišome, pilame ant torto.
  6. 5. Iš šaldytuvo išimtą tortą užpilame glajumi, dedame vėl į šaldytuvą maždaug 4 valandoms. Skanaujame!

Rosita

Puikus skanėstas prie kavos.
Atsakyti
Tortas "Vyšnių korys"
(7)
Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)
Trijų šokoladų tortas pagal Beatą
(27)
Vaisinis jogurtinis torčiukas
(2)
Avietinis baltojo šokolado tortas
(4)