1. Tešla: Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje ir, kai pravės, supilame į miltus ir sudedame likusius pagrindo ingredientus. Užminkome nekietą tešlą. Ji jau iškart nelips prie rankų. Padedame į šaldytuvą.
2. Tuomet obuolius supjaustome labai plonai bulvių skustuku.
3. Užpilas:Mikserio pagalba suplakame kiaušinius su cukrumi bei vanile, sudedame grietinę, miltus ir gerai išplakame, kol ištirps cukrus ir išsimaišys miltai.
4. Tada apvalioje formoje (26 centimetrų) paskirsstome tešlą bei užkeliame "bortelius" maždaug 2 centimetrų. Paskleidžiame obuolius, supilame užpilą bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Bet reikia nuolat stebėti - pyragas jau bus paruoštas, kai švelniai paruduos viršus. Mėgaujamės!
5. Pastebėjimas: Mes šį kartą ragavome jį dar šiltą, bet labai labai rekomenduoju kažkaip atsispirti tai didžiulei pagundai ir jau pravėsusį dar padėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad visiškai pilnai atvėstų - skonis maloniai nustebins.
6. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Miglė
Sveiki. Labai būtų gerai, kad rašytumėt tikslius kiekius pvz gramais arba ml. stiklinė tiek ir tiek ml ar gr. Puodelis gali būti 160 ml arba 200ml. Juk taip paprasta. Ypač pradedantiems tikrai sunku susigaudyti.
Atsakyti
Miglė
Atsakyti