Tikriausiai niekada neprašausite pro šalį pasirinkę pagaminti mėsą su rūkyta šonine. Šitaip iškepta mėsa būna sultinga ir turi dūmo kvapelį - skonis puikus. Aš šį kartą pasirinkau gaminti triušienos kumpelius. Galiu tik pasakyti, kad tai puiki ir skani mėsa. Labai rekomenduoju jos įsigyti daug dažniau. Mūsų šeimai ji tapo viena iš pačių mėgstamiausių.
Jeigu norisi, kad būtų sočiau, tai rekomenduoju patiekti su bulvių koše.
1. Pirmiausia triušienos kumpelius nusausiname popieriniu virtuviniu rankšluosčiu.
2. Tuomet iš abiejų pusių apibarstome maltais juodaisiais pipirais.
3. Tada kiekvieną kumpelį apsukame dviem šoninės juostelėmis ir dedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi.
4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
5. Po to išimame iš orkaitės ir ant kiekvieno kumpelio išdėliojame po šalavijo lapelį išmirkytą alyvuogių aliejuje. Kepame orkaitėje dar maždaug 20 minučių arba tol, kol mėsa iškepa.
6. Patiekiame vienu arba su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau kumpelių receptų rasite: Kumpelių receptai.