Orkaitėje kepti grybų kotletai su svogūnais, česnakais ir džiūvėsėliais

2020-11-12 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Orkaitėje kepti grybų kotletai su svogūnais, česnakais ir džiūvėsėliais
Galiu prisipažinti, kad grybų kotletų aš nekepu labai dažnai. Ir va šį kartą gamindama sugalvojau, kad visai nenoriu aš sumalti grybų, o norisi tik šiek tiek pasmulkinti peiliu, kad jausčiau bei turėčiau, ką kramtyti. Tai yra norėjau iš šių kotletų to tikresnio grybų skonio. Bet žinoma, jeigu norisi, galite grybus ir sumalti, jei jums taip norisi, vis tiek viskas pavyks puikiai. Pamėginkite. :)

Ingredientai

    • virti grybai: 0,5 litro
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • aliejus: šlakelio
    • krapai: 1 pundelio
    • kiaušiniai: 1
    • džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • baltieji pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną bei česnaką nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  3. įkaitinamas aliejus keptuvėje
  4. 3. Sudėkite daržoves bei pakepiname, kol šios suminkštėja.
  5. 4. Tada į grybų masę muškite kiaušinį, berkite druskos, pipirų, susmulkintų krapų, džiūvėsėlių ir apkeptas daržoves. Masę gerai išmaišykite.
  6. 5. Tuomet masę kabinkite šaukštu ir dėkite į kepimo formą.
  7. 6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Lepinkitės!
  8. grybų kotletai orkaitėje
Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais
(1)
Mielinės spurgos su grybais
(1)