Orkaitėje kepti triušienos šonkauliukai su daržovėmis ir bulvėmis

2021-03-25 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepti triušienos šonkauliukai su daržovėmis ir bulvėmis
Paskutiniu metu su šeima niekaip negalime atsivalgyti triušienos, nes ši mėsa tokia švelni, minkšta ir nerealiai skani. Šį kartą kepėme triušienos šonkauliukus orkaitėje. Kad Jūs žinotumėte kokia skani vakarienė tai buvo... Tikrai labai rekomenduoju nusipirkti ir pamėginti. :)

Beje, nors dar nebandžiau, bet esu tikra, kad tokie šonkauliukai idealiai iškeptų ir kepant juos grilyje. 

Ingredientai

    • švieži triušienos šonkauliukai: 500 gramų
    • malta raudonoji paprika: 2 arbatinių šaukštelių
    • miltai (apvoliojimui)
    • morkos: 2
    • svogūnai: 3
    • šviežios bulvytės: 10 mažų
    • vištienos sultinys: 250 mililitrų
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į gilesnę kepimo skardą sudedame griežinėliais pjaustytas morkas, į keturias dalis perpjautus svogūnus, perpus perpjautas bulvytes, užberiame džiovintų čiobrelių ir supilame vištienos sultinį. Permaišome.
  2. 2. Tuomet triušienos šonkauliukus perpjauname perpus, kad būtų vienodi gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Iš abiejų pusių apibarstome malta raudonąja paprika, druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  5. 4. Kiekvieną gabaliuką apvoliojame miltuose, nupurtome jų perteklių ir apskrudinam iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  6. 5. Apkeptus gabaliukus sudedame į kepimo skardą ant daržovių.
  7. 6. Skardą uždengiame folija ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  8. 7. Po to nuimame foliją ir kepame orkaitėje dar 10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau šonkauliukų receptų rasite: Šonkauliukų receptai.
Senovinis tarybinis kiaulienos guliašas su bulvių koše
(125)