1. Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet bulves bei morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Dėkite jas į didesnį indą, pagal skonį berkite druskos, pipirų, susmulkintų petražolių (tiks ir džiovintos). Viską gerai išmaišykite, kad bulvės tolygiai pasidengtų prieskoniais. Lengviausia tai yra daryti tiesiog rankomis. Tada pilkite grietinėlę bei dar kartą viską išmaišykite.
Reklama
3. Po to imkite karščiui atsparų indą, ištepkite sieneles aliejumi bei berkite į jį bulves. Paskirstykite jas tolygiai bei dėkite į orkaitę. Po maždaug 30 minučių ant bulvių užtarkuokite sūrio (jo reikia tiek, kad padengtų visą paviršių). Kepimo indą uždenkite folija bei kepkite toliau. Folija padės bulvėms nesudžiūti bei neapsvilti. Kepkite tol, kol bulvės suminkštės. Tai užtruks dar maždaug 20 minučių (viskas labai priklauso nuo turimos orkaitės). Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Fantastiškos bulvės, kurias galite valgyti tiek vienas, kaip pagrindinį patiekalą, tiek kaip garnyrą.