Orkaitėje troškinti balandėliai su daržovių padažu

2024-02-06 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje troškinti balandėliai su daržovių padažu
Gal kitiems toks balandėlių pagaminimo būdas jau žinomas iš seniau, bet man tai buvo visiškai naujovė. Aš jų niekada netroškinau orkaitėje. Visada gamindavau arba tinginio balandėlius arba tradicinius balandėlius. Gaminant šitaip visai nereikia nerimauti, kad balandėliai gali prisvilti.

Orkaitėje troškintų balandėlių didžiausias pliusas yra toks, kad susuki, tada sudedi į troškintuvą, užpili padažu ir maždaug 60 minučių gali tiesiog apie juos pamiršti.

Ingredientai

    Balandėliams:
    • "Savojos" kopūstai: 1 vidutinio dydžio galvutės (gali būti ir paprastas)
    • kiaulienos faršas: 1 kilogramo (arba kiaulienos maišytas su jautienos)
    • ryžiai: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • grietinėlė: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    Padažui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kopūstą sudedame į puodą ir apverdame keletą minučių, kad lengviau atsiskirtų kopūsto lapai. Atskirtų kopūsto lapų sustorėjimus nupjauname.
  2. 2. Tuomet į faršą įmušame kiaušinį, supilame nevirtus ryžius, supilame grietinėlę, įspaudžiame česnako skilteles, suberiame čiobrelius, paprikos miltelius ir pagal skonį druskos bei pipirų. Galite, jeigu norisi, įberti mėgstamų mėsos prieskonių ir viską gerai suminkome.
  3. 3. Į kopūsto lapą įdedame kelis šaukštus faršo ir suvyniojame.
  4. 4. Tada į troškintuvo dugną pridedame kopūsto lapų (kelis pasiliekame uždengti viršų), pripjaustome morkų, paprikų ir sudedame paruoštus balandėlius.
  5. 5. Pomidorų tyrę sumaišome su pomidorų padažu, sultiniu, miltais, druska, pipirais ir užpilame ant balandėlių.
  6. 6. Ant viršaus uždedame sviesto gabaliukus, uždengiame likusiais keliais lapais.
  7. 7. Troškintuvą uždengiame dangčiu ir dedame į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 60 minučių (priklausomai nuo pagamintų balandėlių dydžio).
  8. 8. Patiekiame su grietine ir virtomis bulvėmis (nors man skanu ir be jų). Lepinamės!

Migle

Gaminau tik troskinau ilgiau nei raso, buvo po 60min kietas kopustas, ryziai kieti, bulves zalokos. Viskas gerai issitroskino po 2val. Dariau dideliame troskintuve
Atsakyti

Linas

Žiauriai šudinas receptas. Kas jį patalpino, tai yra visiškai nekompetencijoje. Kalbu ir apie svetainės kūrėjus. Labai nusivyliau, šis puslapis man nebebus atidarytas daugiau.
Atsakyti

Ilona

Šaunus receptas, tikrai nuostabiai skaniai gavosi, niam niam. Tik paprastam kopūstui (recepte savojos - minkštesnis naudojamas) , gal kiek ilgesnio laiko troškintis reikėtų - dar plius 15-20 min.
Atsakyti
Maltos mėsos vainikas
(4)