Pagerinti kūčiukai

2021-01-13 Autorius WorldRecipes.lt

Pagerinti kūčiukai
Tokie pagerinti kūčiukai yra mano mamos receptas. Ji visada šitaip gamina. O mano močiutė jų nevalgo, nes gi kokie čia kūčiukai su sviestu, kiaušiniais... O man jie patys skaniausi. Tad ir aš šitaip gaminu, o šiandien dalinuosi receptu ir su Jumis. Pamatysite kokie jie skanūs. Būtinai rekomenduoju pamėginti. Na, o jeigu, ir Jums tai nėra kūčiukai, tai teks šį kartą pasieiškoti kito recepto, kuris Jums yra priimtinas.:)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pienas: 250 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • sausos mielės: 8-9 gramų
    • miltai: 600 gramų
    • aguonos: 120 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną pašildome iki kūno temperatūros ir supilame į didelį dubenį.
  2. 2. Į pieną supilame mieles ir išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Ant nedidelės kaitros arba mikrobangų krosnelėje išlydome sviestą ir truputį atvėsintą supilame į pieną.
  5. 4. Kiaušinį paplakame su cukrumi ir taip pat pilame į pieno-sviesto-mielių mišinį.
  6. 5. Miltus sumaišome su aguonomis. Į dubenį su pieno-sviesto-mielių-kiaušinių mišiniu po truputį beriame miltų ir aguonų mišinį, gerai išmaišome, o kai bus įmanoma, pradedame minkyti.
  7. 6. Minkome, kol tešla tampa tąsi ir nebelimpa prie rankų. Jeigu reikia, įberiame dar vieną nedidelę saują miltų, bet nepadauginame!
  8. 7. Išminkytą tešlą dedame į dubenį, pridengiame švariu rankšluosčiu ir šiltai pastatome, kad pakiltų. Tai užtrunka maždaug 2 valandas.
  9. 8. Pakilusią tešlą perminkome ir atgnybdami po gabaliuką tarp rankų voliojame piršto storio volelius. Šiuos volelius pjaustome mažučiais gabaliukais ir beriame į miltais pabarstytas skardas.
  10. 9. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja, maždaug 6-12 minučių, stebime, kad nesudegtų. Skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau kūčiukų receptų rasite: Kūčiukai.
Pagerinti kūčiukai
Orkaitėje keptas eršketas
(2)
Tuno pyragas su obuoliais
(1)