Paprasti grikių kotletai su morkomis

2018-03-15 Autorius Vaida Kurpienė

Paprasti grikių kotletai su morkomis
Tai yra mano patys geriausi grikių kotletai su morkomis (kitų Lietuvoje vadinami - grikainiai), kai nesinori mėsos. Jie itin paprasti, bet tuo pačiu labai skanūs!

Šiame straipsnyje galite paskaityti patarimus, kaip labai skaniai išvirti grikius. :)

Ingredientai

    • grikiai: ~150 gramų (nevirtų svoris)
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • mėgstami prieskoniai
    • grikių miltai: 1 saujos (jei tešla gaunasi skysta)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių grikius išvirkite.
  2. verdami grikiai
  3. 2. Po to sublenderiuokite.
  4. Reklama
  5. 3. Tuomet svogūną supjaustykite kubeliais
  6. svogūnas supjaustytas kubeliais
  7. 4. Morką sutarkuokite.
  8. sutarkuotos morkos
  9. 5. Morką su svogūnu šiek tiek pakepinkite.
  10. 6. Visus ingredientus sumaišykite. Kepkite keptuvėje kotletukus iš abiejų pusių. Skanaukite!
  11. 7. Pastebėjimas: Aš pati prie jų pasigaminau štai tokį padažiuką iš natūralus jogurto, agurko, žiupsnelio ciberžolės, krapų bei druskos. Viską sumaišiau. Agurkų dėjau pagal savo norimą padažo tirštumą (kiekvienam skirtingai).
  12. grikių kotletai

ASTA GAVRILCIKIENE

Kepu grikių kotletus, tik jų neverdu, neblenderiuoju.Užplikau verdančiu vandeniu (prieš tai juos išplovusi šaltu, po to karštu vandeniu) ir palieku brinkti. Po to visa eiga panaši...
Atsakyti

Julija

Aš taip pat ne blenderiuoju, o valgome su grybų padažu. Jūsų taip pat labai skanus pasažas.
Atsakyti
Kibinai su kopūstais
(4)