1. Iš pradžių miltus, cukrų, druską bei sviestą sutriname trintuvu iki trupinių.
2. Įmušame 2 kiaušinius ir sutriname iki vientisos masės.
3. Tuomet iš gautos tešlos suformuojame rutulį, suvyniojame į plėvelę ir pusvalandžiui padekite į šaldytuvą.
4. Po to puode sumaišome medų, citrinos sultis bei nutarkuotą žievelę.
5. Kaitiname, kol masė suskystės, tuomet nukaičiame, suberiame sukapotus riešutus, supilame išplaktą grietinėlę ir įmušame likusius kiaušinius. Išmaišome iki vientisos masės.
6. Paskui išimame tešlą iš šaldytuvo ir padaliname į dvi dalis (vieną didesnę, kitą mažesnę).
7. Iš didesnės dalies iškočiojame 2 milimetrų storio lakštą, įklojame į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi. Subadome šakute bei ištepame įdaru.
8. Iš likusios tešlos suformuojame plonas juosteles, išdėliojame jas ant viršaus kryžiuodami.
9. Galiausiai kepame maždaug 35 minutes 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Lepinamės!
10. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.