Perlinių kruopų, džiūvėsėlių ir varškės kotletai su kiaušiniais

2024-05-14 Autorius WorldRecipes.lt

Perlinių kruopų, džiūvėsėlių ir varškės kotletai su kiaušiniais
Jau rodžiau kaip pagaminti perlinių kruopų ir varškės kotletus su manų kruopomis variantą, kurį Jūs labai išgyrėte. O šį kartą kiek kitoks variantas, kuriam naudoju džiūvėsėlius. Paruošti tikrai nėra sunku (ilgiausia proceso dalis - išlaukti, kol perlinės kruopos išmirks), o galutinis rezultatas be galo geras. Gaminau šitaip jau tris kartus ir galiu pasakyti, kad receptas tikrai vertas Jūsų dėmesio. Net ir mano vyras, kuris negali be mėsos vakarienei, šį patiekalą išgyrė. Tad pasigaminam!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • perlinės kruopos: 200 gramų (virtų svoris - 750 gramų)
    • varškė: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • džiūvėsėliai: 60 gramų
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių perlines kruopas užpilkite dideliu kiekiu šalto vandens bei palikite brinkti maždaug 6 valandoms arba tiesiog užmerkite iš vakaro.
  2. 2. Kai jau kruopos kiek suminkštės bei pabrinks, jas pilkite į sietelį bei perplaukite po tekančiu vandeniu.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet pilkite į puodą, dėkite druskos, nepagailėkite vandens. Virkite ant nedidelės kaitros maždaug valandą. Tikslų laiką sunku nusakyti, nes visai neaišku, kiek laiko mirkėte kruopas, be to, sąvoka "nedidelė kaitra" nėra vienareikšmiškai apibrėžta. Reikia ragauti ir žiūrėti, kad būtų labai minkštos.
  5. 4. Po to išvirusias kruopas nukoškite bei palikite vėsti.
  6. 5. Kai temperatūra pasieks nebebaisią rankoms, dėkite varškę, įmuškite kiaušinius, berkite džiūvėsėlius, pasūdykite ir pipirais pagardinkite.
  7. 6. Gerai išmaišykite. Tai neturėtų būti lengva, masė turėtų būti tirštoka bei nelabai šaukštui pasiduodanti (bet ir minkymui pernelyg lipni).
  8. 7. Paskui keptuvėje įkaitinkite aliejaus.
  9. 8. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletus, prieš kiekvieną rankas sudrėkindami iš naujo.
  10. 9. Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Valgykite su grietine arba kokiu nors sviesto-svogūnų-grietinė(lė)s padažu. Kaip labiau jau mėgstate. Skanaus!
Įdaryti makaronai su varške ir špinatais pagal Beatą
(1)
Vegetariška tempura
(1)
Vegetariška pica su keptom daržovėm
(1)