Pica su tunu

2017-11-29 Autorius Jurgittos receptai

Pica su tunu

Ingredientai

    Pagrindui:
    • vanduo: 150 mililitrų
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovinti raudonėliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: ~2-2,5 stiklinės
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    Įdarui:
    • tunas: 1 skardinės (naudotas tunas aliejuje)
    • svogūnai: 1
    • konservuoti žalieji žirneliai: 4 valgomųjų šaukštų
    • pomidorai: 1 (didelio)
    • pomidorų padažas
    • fermentinis sūris: 100 gramų
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vandenį šiek tiek pašildykite, suberkite mieles, cukrų, druską, išmaišome bei palaukite, kol mielės suputos.
  2. 2. Tuomet suberkite raudonėlį. Berkite po stiklinę miltų bei maišykite, kol galėsite minkyti.
  3. Reklama
  4. 3. Užminkykite tešlą (miltų berkite tiek, kad tešla neliptų prie rankų, bet nepadauginkite).
  5. 4. Po to supilkite aliejų bei tešlą perminkykite.
  6. 5. Palikite šiltoje vietoje pastovėti maždaug 20-30 minučių.
  7. 6. Tada iškočiokite 28 centimetrų skersmens pagrindą, patepkite jį alyvuogių aliejumi ir pomidorų padažu. Pabarstykite trečdalį tarkuoto sūrio.
  8. 7. Išdėliokite tuną, plonais pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, supjaustytas pomidorų riekeles, užberkite žirnelių.
  9. 8. Tuomet ant viršaus barstykite likusį sūrį.
  10. 9. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol pagrindo kraštai gražiai apskrunda. Skanaukite!
  11. 10. Pastebėjimas: Galite, jei mėgstate, įdėti ir česnako.

Aurelija

Gaminau, tik aš vietoje žirnelių, dėjau kukurūzų (tiesiog jų turėjau namie). Tai tikrai labai skaniai gavosi. Kitą kartą būtinai pamėginsiu ir su žirneliais pasigaminti.
Atsakyti
Pica su tunu
Mumijų picutės
(1)
Storapadė pica su tunu ir mocarela
(1)
Naminė pica su faršu
(1)
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(4)
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
(3)
Karamelizuotų svogūnų pyragas - pica
(1)