1. Iš pradžių pomidorus nuplauname, galus įpjauname, pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę ir supjaustome gabaliukais. Saldžiąsias paprikas išvalome, supjaustome kubeliais.
2. Tuomet keptuvėje išlydytame svieste pakepiname visus birius prieskonius: garstyčių ir kalendrų grūdelius, cinamoną, gvazdikėlius, sumetame ir laužytus laurų lapelius.
Reklama
3. Kai jau prieskonių mišinys smarkiai pakvips, į keptuvę įmetame išvalytą kapotą aitriąją papriką bei smulkia trintuve sutarkuotą imbierą.
4. Viską gerai išmaišome, sumetame pomidorų ir paprikų gabaliukus, pagal savo skonį pasūdome.
5. Tada ant silpnos ugnies pagardą troškiname maždaug 20 minučių, kol dalis skysčio nugaruos bei jis sutirštės.
6. Paskui įmaišome ananasų gabaliukus bei pagal skonį įberiame cukraus. Mėgaujamės fantastišku pagardu :)
7. Rekomendacija: Daugiau čatnių receptų rasite: Čatnių receptai.