Puikūs traškūs agurkėliai. Pirmą kartą matau tokį receptą!

2019-08-19 Autorius WorldRecipes.lt

Puikūs traškūs agurkėliai. Pirmą kartą matau tokį receptą!

Ingredientai

    • agurkai
    • vanduo
    • česnakas
    • krapai
    • krienų lapai
    • juodieji pipirai
    • kvepianti pipirai
    • lauro lapai
    • actas
    • druska
    • cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Agurkus užpilkite vandeniu bei palikite 3 valandas pastovėti.
  2. 2. Paruoškite stiklainius - plaukite ir sterilizuokite orkaitėje. Tam reikia ant skardos užpilti šiek tiek vandens, pastatyti stiklainius ir 150 laipsnių temperatūroje pakaitinti 15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Dangtelius viriname vandenyje 10 minučių.
  5. 4. Į stiklainius sudėkite česnaką, krapus, krienų lapus, juoduosius pipirus, kvepiančiuosius pipirus ir lauro lapus.
  6. 5. Į puodą įpilkite 2 litrus acto ir gerai įkaitinkite, nevirkite jo.
  7. 6. Kitame inde įkaitinkite vandenį, jis turi užvirti.
  8. 7. Imkite dalį agurkų ir dėkite juos į karštą actą. Maksimaliai 2 minutes palaikykite (jeigu naudosite kornišonus - 1 minutę), jie šiek tiek pagels. Dabar juos sudėkite į stiklainius.
  9. 8. Į litrinį stiklainį įberkite vieną valgomąjį šaukštą druskos ir vieną valgomąjį šaukštą cukraus.
  10. 9. Užpilkite užvirintu karštu vandeniu ir užsukite dangteliu.
  11. 10. Stiklainius apvyniokite šiltai (galite apklotu). Laikykite šitaip kol visiškai atvės. Skanaus!

Birute Tyliene

Manau,kad tai agurkų blanširavimas actu...
Atsakyti

Modesta

O kokius dangtelius kaitinti ar galima metalinius kaitinti
Atsakyti

niekada nekaitinu dangtelių , o juo dezinfekuoju spiritine nosinaite , kuri naudojama dezinfekuoti vietą , kur leidžiami vaistai. Vaistinėje galima įsigyti - nebrangu ir patogu .
Atsakyti

Jolanta

Labai jau ilgas procesas
Atsakyti

Aldona

niekada nekaitinu nei stiklainių nei dangtelių turiu agurkų 2020 m
Atsakyti

ST

Nesuprantama kodel dangtelius reikia virinti 10 min😔
Atsakyti

Janina

Nukaitinti kitaip.

Juozas

Niekada dangteliu nekaitinu, tiesiog kol užpilu karštu vandeniu agurkus uždedu juos ant stiklainių ir puikiai viskas gaunasi
Atsakyti

Renata

Dangtelius visada naudoju naujus, tai juos tiesiog nupilu verdančiu vandeniu. Stiklainius išplaunu su soda ir indu plovikliu. Taip darau ir agurkams ir kompotams - viskam. 15 metu taip darau dar niekas nebuvo užrūgę.
Atsakyti

Agnė

Tikrai pirmą kartą matau tooookį sudėtingą receptą.
Atsakyti

Neringa

2 l pilti actą, kad nublansiruot agurką, ar ne paprasčiau kelis šaukštus į stiklaini
Atsakyti