Purus slyvų pyragas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Purus slyvų pyragas

Ingredientai

    • aliejus: 0,5 stiklinės (be skonio)
    • miltai: 1 stiklinės
    • kukurūzų miltai: 0,25 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiniškas 5 prieskonių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • imbiero milteliai: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3 dideli (kambario temperatūros)
    • šviesus rudas cukrus: 0,75 stiklinės
    • druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
    • slyvos: 9-11 (išimtais kauliukais ir perpjautos per pusę)
    • medus: 0,25 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tada 22 centimetrų dydžio skersmens kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite miltais.
  3. 3. Tuomet sumaišykite miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius bei prieskonius. Kartu plakite kiaušinius, rudąjį cukrų bei druską, kol masė tampa vientisa ir ištirpsta cukrus.
  4. 4. Tada įmaišykite vanilės ekstraktą. Supilkite aliejų bei išplakite iki vientisos masės.
  5. 5. Suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą.
  6. 6. Ant viršaus išdėliokite slyvas. Kepkite maždaug 25 minutes (aš kepiau pusvalandį), kol pyragas taps rusvai auksinės spalvos (arba įkištas medinis pagaliukas nebeaplips tešla). Po to 5 minutėms palikite formoje, paskui išimkite ant grotelių.
  7. 7. Kai pyragas bus išimtas iš formos, paruoškite medų. Supilkite medų į nedidelį puodą bei pakaitinkite ant vidutinės ugnies maždaug 60 sekundžių.
  8. 8. Nuimkite nuo ugnies, atsargiai medumi aptepkite pyrago viršų. Skanaukite!
Purus slyvų pyragas
Pyragas su šaldytomis uogomis
(1)
Šokoladinis grikių pyragas
(7)