Pyragaičiai su razinomis ir riešutais

2018-11-12 Autorius Miss Baklažan

Pyragaičiai su razinomis ir riešutais

Ingredientai

    • miltai: 280 gramų
    • sviestas: 230 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • razinos: 150 gramų
    • pienas: 125 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • smulkinti mėgstami riešutai: 50 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • krakmolas: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą paliekame atšilti iki kambario temperatūros. Gerai nuplautas razinas užpilame su verdančiu vandeniu bei pamirkome maždaug 10 minučių.
  2. 2. Tuomet į gilų dubenį persijojame miltus, suberiame kepimo miltelius ir riešutus bei viską sumaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau sviestas atšils, jį su cukrumi išsukame iki purios masės. Po vieną vis maišydamos įmušame kiaušinius.
  5. 4. Tada atskirame inde į pieną suberiame vanilinį cukrų, išmaišome bei sukrečiame į sviesto masę. Lengvai plakdamos, po truputį suberiame miltus bei maišome tol, kol neliks gumulėlių.
  6. 5. Gerai nusausintas razinas pavoliojame krakmole bei suberiame į tešlą.
  7. 6. Mažas formeles ištepame su riebalais, pabarstome miltais bei supilame paruoštą tešlą. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau pyragaičių receptų rasite: Pyragaičiai.