Raugintų kopūstų sriuba su grybais

Ingredientai

    • rauginti kopūstai: 400 gramų
    • svogūnai: 1 (vidutinio dydžio)
    • pievagrybiai: 6-7
    • perlinės kruopos: 100 gramų
    • aliejus: kepimui
    • vanduo: 1 litro (arba sultinio)
    • žalumynai
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš vakaro užmerkiame perlines kruopas (arba bent jau prieš 3 valandas iki virimo). Išverdame jas.
  2. 2. Tuomet svogūnus supjaustyome ganėtinai plonai bei apkepame juos aliejuje iki auksinės spalvos. Po to sudedame kopūstus bei kepame apie 4–5 minutes.
  3. 3. Tada į puodą sudedame kopūstus, perlines kruopas, žalumynus, suberiame druską ir pipirus, išmaišome. Supilame vandenį arba sultinį bei ant nedidelės ugnies verdame.
  4. 4. Grybus apkepiname keptuvėje su aliejumi bei supilame į sriubą, dar šiek tiek paverdame bei išjungusios viryklę leidžiame sriubai pastovėti apie 5 minutes. Skanaujame!

geriau

raugintų kopūstų sriuba su perlinėmis kruopomis ir grybais
Atsakyti
Spindulinių mungo pupuolių sriuba su pomidorais
(2)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Trinta salierų sriuba su vištiena
(2)