Saldus desertas: Karameliniai spragėsiai

2020-06-07 Autorius Skanūs kąsneliai

Saldus desertas: Karameliniai spragėsiai

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Karamelei:
    • cukrus: 150 gramų
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio (šaukštelis nubrauktas)
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. 1 metodas kukurūzų spraginimui: Su gabaliuku sviesto (arba ir be jo) pakepinkite karščiui atspariame dubenyje, pridengtu lėkšte mikrobangų krosnelėje.
  2. 2. 2 metodas kukurūzų spraginimui: Su šlakeliu aliejaus kaitinkite puodą. Kai puodas įkais suberkite kukurūzus ir sumažinus kaitrą, uždengus dangčiu kaitinkite, vis papurtant puodą.
  3. kukurūzų spragėsiai
    Reklama
  4. 3. Karamelei dideliame puode suberkite cukrų ir užpilkite vandeniu.
  5. 4. Kaitinkite, kol cukrus ištirps ir karamelė įgaus šviesią medaus spalvą, iškart išjunkite kaitrą.
  6. katinama karamelė
  7. 5. Suberkite sodą ir išmaišykite, berkite sprangintus kukurūzus ir permaišykite.
  8. 6. Karamelė stipriai suputos ir taip bus lengviau tolygiai padengti kukurūzus.
  9. kukurūzų spragėsiai su karamele
  10. 7. Suberkite į skardą išklotą kepimo popieriumi, paskleiskite šaukštu, apiberkite druska. Palikite kelioms minutėms atvėsti.
  11. spragėsiai su karamele ant kepimo popieriaus
  12. 8. Nedelsiant tiekite, arba laikyti hermetiškame inde. Vėsdama karamelė taps tarški ir spragėsiai vieni su kitais sukibs, tad dedant į dubenį reikėtų atskirti kiek vienus nuo kitų. Skanaus.
  13. karameliniai spragėsiai
  14. 9. Rekomendacija: Daugiau spragėsių receptų rasite: Spragėsių receptai.
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
(2)
Pipiriniai meduoliai - be galo aromatingi ir labai primena grybukus!
(1)