Šarlotės pyragas su konservuotais persikais (nekeptas)

2018-03-21 Autorius WorldRecipes.lt

Šarlotės pyragas su konservuotais persikais (nekeptas)
Jei kada galvojote, kad nekepti pyragai yra neskanūs, tai šis garantuotai pakeis Jūsų nuomonę. Jis gaunasi tiesiog fantastiškas, visi kas paragauja prašo dar pakartoti, o po to net paprašo pačio recepto. O receptas gana paprastas ir ingredientų nėra labai daug. 

Nesu tikra kodėl, bet Prancūzijoje šį pyragą vadina Šarlote, nors panaršius internete, galima rasti, kad 1Šarlotė - tai rusiškas obuolių pyragas, kuris ne tik be įdaro, bet dar ir yra kepamas. Trumpai tariant, visai kitoks receptas nei šis su persikais. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • traškūs pirštelių sausainiai
    • konservuoti persikai: 1 didelės skardinės (galite keisti braškėmis, kitais konservuotais ar šviežiais vaisiais/uogomis)
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • liesa varškė: 250 gramų
    • cukrus: 60 gramų
    • želatina: lapelio
    • vanilės esencija

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių želatiną ištirpinkite drungname vandenyje.
  2. 2. Tada varškę bei cukrų gerai ištrinkite mikseriu iki vientisos masės, įpilkite grietinėlę, vaniles esenciją bei įmaišykite želatiną.
  3. Reklama
  4. 3. Persikus suraikykite juostelėmis.
  5. 4. Tuomet imkite dubenį bei palei jo kraštus dėliokite sausainius. Jei reikia, kad šie šiek tiek tiek išsilenktų pagal dubens formą - galite pašlakstyti vandeniu, konservuotų persikų sirupu, sultimis arba romu (pagal skonį).
  6. 5. Po to ant sausainių pagrindo dėkite sluoksnį varškės kremo, paskui dėkite persikus bei sausainių sluoksnį. Svarbiausia, kad viskas gerai susispaustų, bet spaudžiant taip pat nepersistengiame.
  7. 6. Kartokite viską iki viršaus, o čia jau Jūsų pasirinkimas - galite palikti matytis kremą arba tiesiog uždengti viršų sausainiais.
  8. 7. Stingdykite šaldytuve bent keletą valandų.
  9. 8. Prieš patiekdamos, atsargiai išimkite iš dubens, labai gražu pyragą apjuosti karpinėliu bei papuošti įvairiausiais šviežiais vaisiais. Skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Slyvų pyragas su pistacijomis
(1)