kiaulienos faršo: 700 gramų (tinka ir kitas mėgstamas)
svogūnų: 3
česnako: 2 skiltelių
druskos: pagal skonį
maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
kefyro: 150 gramų (sultingumui ir skoniui pagerinti)
Recepto paruošimas
1. Ištirpinkite druską verdančiame vandenyje, po to pilkite aliejų ir nedelsiant užplikykite iš pradžių vieną stiklinę sijotų miltų, viską gerai maišydami šaukštu, kad nebūtų gumuliukų.
2. Leiskite atvėsti.
Reklama
3. Po to dėkite kiaušinį, degtinę ir likusius miltus, rankomis užmaišykite tešlą.
4. Paruoštą tešlą uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite maždaug 40-45 minučių.
5. Kol tešla stovi, darykite įdarą. Tam sumaišykite faršą su smulkiai supjaustytais svogūnais.
6. Tuomet įmaišykite išspaustą česnaką ir supilkite kefyrą. Nepamirštame pasūdyti bei įberti pipirų.
7. Šiuos čeburekus galite gaminti specialioje čeburekinėje, o galite tiesiog iškepti keptuvėje.
8. Tam, kad kraštai kepant neatsiklijuotų, sutepkite juos vandeniu arba kiaušinio baltymu, ir po to gerai užspauskite.
9. Kepkite čeburekus tik gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol taps gelsvai rusvi.
10. Štai ir viskas - labai skanūs ir sultingi čeburekai pagaminti! O recepto paslaptis ganėtinai paprasta - čeburekų tešla - su degtine, o faršas čeburekams - su kefyru!
Visada taip gaminu, labai skanūs, tik kočioti reikia labai plonai, kaip popieriaus lapas
Atsakyti
Regina
Visiškai nepavyko, nei panašumo į tuos, kur nuotraukoje. Gavosi kieti , jokios pusleles kepant neissipūtė. Nesuprantu, kas ne taip? Bet kai pagalvoji miltai , pienas ir dar kiaušinis, kas čia duoda minkštumą? Nezinau, kur paslaptis
Atsakyti
Skaitytoja
Pieno juk nėra, labai pūslėti, traškūs, labai skanu
Virginija
Kefyrą gi pilti reikia į mėsą, nors aš pilu į mėsą, karšto sultinio puodelį. Į tešlą aš pilu 50 gramų aliejaus, 2 šaukštai tikrai per mažai. Bet tešlą visada visada minkau su karštu vandeniu, kaip ir čia parašyta.
Kristina Žilinskaite
Laba diena. TAIP pabandysiu juos pasigaminti. Bet ką dėti vietoi degtinės? Kas tinka : ar sausos mielės, ar kepimo miltelių?...
Atsakyti
Birute
Visa esmė kuo ploniau iškočioti ir bus pūslėti
Atsakyti
Milda Rapseviciene
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Algė
Atsakyti
Gražina
Irena Duke
Danutė
Atsakyti
Vida
Skaitytoja
Atsakyti
Regina
Atsakyti
Skaitytoja
Virginija
Kristina Žilinskaite
Atsakyti
Birute
Atsakyti