1. Pagrindas: Sumaišome miltus su kepimo milteliais bei sukapojame su atšaldytu sviestu. Sudedame likusius ingredientus bei išminkome tešlą.
2. Tada paruoštą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę bei padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
Reklama
3. Citrinų masė: Kiaušinių trynius išsukame su vaniliniu cukrumi iki šviesių putų. Maišydamos po truputį supilame kondensuotą pieną. Nutarkuojame citrinų žievelę bei išspaudžiame citrinų sultis. Į kiaušinių masę sudedame žieveles bei supilame 100 mililitrų išspaustų citrinų sulčių.
4. Tuomet išimame tešlą iš šaldytuvo bei sudedame į kepimo formą (formos skersmuo 24 centimetrai). Ant tešlos supilame citrinų įdarą. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį.
5. Suflė: Suplakame kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Toliau plakdamos palengva suberiame cukrų.
6. Po to išimame pyragą iš orkaitės. Kepimo formos šonus patepame sviestu. Sudedame suflė. Šaukštu suformuojame bangeles bei kepame dar maždaug 10 minučių iki auksinės rudos spalvos.
7. Išimame bei leidžiame pyragui gerai atvėsti. Lepinamės!
8. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (rusų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
9. Rekomendacija: Daugiau citrininių pyragų receptų rasite: Citrininiai pyragai.
Gintarė
Tikrai labai gardus. Rekomenduoju kiekvienam pasigaminti!
Atsakyti
Gintarė
Atsakyti