1. Iš pradžių sumaišome bei persijojame miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Ištirpiname sviestą su auksaspalviu sirupu bei 50 gramų šokolado nustačiusios labai mažą kaitrą. Likusį šokoladą susmulkiname.
2. Tuomet į miltų mišinį supilame lengvai paplaktus kiaušinius su cukrumi, ištirpintą sviestą su šokoladu bei viską lengvai sumaišome.
Reklama
3. Tada suberiame susmulkintą šokoladą bei tešlą supilame į keksinę pailgą formą (10x24 centimetrų dydžio).
4. Po to slyvas supjaustome plonomis riekelėmis bei "sustatome" į tešlą.
5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą. Ar keksas jau yra iškepęs, patikriname mediniu pagaliuku. Išimam, atvėsiname formoje, o paskui išimame iš formos. Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.