1. Iš pradžių lazdyno riešutus paskrudiname orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros. Nepaliekame jų skrusti be priežiūros, nes gali ganėtinai greitai sudegti.
2. Skrudintus riešutus visiškai atvėsiname bei sumalame iki smulkių trupinukų.
Reklama
3. Tuomet garų vonelėje išlydome šokoladą kartu su sviestu. Dideliame dubenyje gerai išplakame kiaušinio trynius, cukrų, druską bei vanilinį cukrų. Plakame iki tol, kol masė pašviesės bei padvigubės.
4. Lydytą šokolado bei sviesto mišinį supilame į trynių masę ir ten pat supilame sutrupintus riešutus. Viską gerai išmaišome. Baltymus atskirame dubenyje išplakame iki standžių putų bei labai atsargiai įmaišome į tešlą.
5. Tada pyrago masę supilame į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepame maždaug 40 minučių iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Tuo tarpu kol pyragas vėsta, pasigaminame aptepą. Šokoladą su sviestu ištirpiname garų vonelėje. Visą masę užtepame ant pyrago viršaus.