Sūdytas upėtakis su česnaku, druska, cukrumi ir pipirais

2024-05-13 Autorius WorldRecipes.lt

Sūdytas upėtakis su česnaku, druska, cukrumi ir pipirais
Tobulai sūdytas upėtakis - itin paprasta, sveika bei gardu. Labai patinka mano visai šeimai. Pagal šį receptą žuvį tikrai sugebės paruošti kiekvienas, nes paprasčiau tikriausiai ir nesugalvosi.

Beje, seniau visada sūdydavau lašišą, o dabar drąsiai galiu pasakyti, kad upėtakį pamėgome labiau ir ją perkame daug dažniau. Būtinai pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikrai nenusivilsite! :)

Ingredientai

    • upėtakiai: 1 (~600 gramų)
    • druska: 1 šaukšto
    • cukrus: 0,5 šaukšto
    • šviežiai malti pipirai
    • česnakas: 1 skiltelės
    • lauro lapai: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš upėtakio išimkite filė.
  2. 2. Sumaišykite druską su cukrumi.
  3. 3. Apibarstykite šiuo mišiniu žuvį. Užmalkite pipirų. Užbarstykite kubeliais supjaustytą česnako skiltelę bei susmulkintus lauro lapus (aš juos tiesiog sutryniau tarp pirštų).
  4. 4. Tuomet žuvį perlenkite perpus (tai yra gražinkite į pradinę padėtį), dėkite į maišelį ir paslėkite.
  5. 5. Žuvį dėkite visai nakčiai į šaldytuvą, o pusryčiams jau galite mėgautis nuostabaus skonio sumuštinukais!
Sūdytas upėtakis su česnaku, druska, cukrumi ir pipirais
Solianka - rusiška šiupininė sriuba
(4)