1. Pradžioje supjaustykite batoną. Tiksliau nesupjaustyti, o tik įpjauti batoną iki apačios, bet neperpjauti visai.
2. Taip supjaustome visą batoną piršto storumo riekėmis. Jei netyčia mūsų batonas “sugriūtų” nieko baisaus, su sviestu suklijuosim.
3. Tuomet kambario temperatūros sviestą sumaišome su garstyčiomis, druska bei svogūnų laiškais.
4. Šią masę tepkite ant pražiodinto batono riekės. Stenkitės nesulaužyti batono, bet sviesto užtepkite ant visos riekės.
5. Užtepę visas riekes sviestu į kiekvieną tarpą dėkite riekelę sūrio. Batoną dėkite ant folijos bei tvirtai suvyniokite į ją. Jei batonas buvo sulūžęs, tai vyniodami gerai jį suspauskite. Orkaitė jau turėtų būti įkaitinta iki 190 laipsnių temperatūros. Dėkite batoną į orkaitę bei kepkite maždaug 20–25 minutes. Iškepę, visas riekes atskirkite bei sudėkite į lėkštę.
6. Patarimas: Puikiai tinka su šaltu bokalo alaus arba su vynu.