supjaustyti bazilikai: gero žiupsnelio (galima naudoti ir džiovintus)
jūros druska: žiupsnelio
malta paprika: žiupsnelio
aitrioji paprika ar malti raudonieji pipirai: žiupsnelio
malti juodieji pipirai: žiupsnelio
alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
obuolių actas: šlakelio (pasirinktinai)
Daržovių troškiniui:
kopūsto galvos: 1
morkos: 4
svogūnai: 1 (nedidelio)
česnakas: 2-3 skiltelių
pasiruoštas naminis pomidorų padažas
raudonosios paprikos: 2
rožinė Himalajų druska: žiupsnelio
malti juodieji pipirai: žiupsnelio
jazminų ("Jasmin") ryžiai: 2 didelių puodelių
nerafinuotas kokosų aliejus
Recepto paruošimas
1. Pomidorų padažas: Pirmiausia nulupkite pomidorus bei išimkite sėklas. Kaip lengviau nulupti? Įmetame pomidorus į verdantį vandenį – po maždaug 15–30 sekundžių jų odeles bus labai lengva nulupti.
2. Tuomet visus ingredientus dėkite į galingą maisto maišytuvą bei suplakite. Po to padažą supilkite į virimo indą bei pavirinkite maždaug 10–15 minučių. Viskas. Padažas paruoštas!
Reklama
3. Daržovių troškinys: Sutarkuokite arba tiesiog supjaustykite nuluptas morkas, kopūstus. Į mažus kubelius supjaustykite papriką.
4. Tada ištepkite puodą arba didelę keptuvę kokosų aliejumi bei sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką (su žiupsniu druskos ir juodųjų pipirų). Pakepinkite apie 5 minutes (kol šiek tiek paruduoja), tuomet dėkite morkas.
5. Paskui įpilkite pusę puodelio vandens bei leiskite jam užvirti. Viską išmaišykite bei pavirinkite maždaug 10 minučių. Morkoms suminkštėjus, sudėkite supjaustytą kopūstą bei papriką. Užpilkite dar šiek tiek vandens bei pakaitinkite maždaug 10 minučių vis pamaišydamos.
6. Supilkite namie pagamintą pomidorų padažą, viską gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu bei pakaitinkite apie 5–8 minutes.
7. Paruoštą troškinį sumaišykite dideliame inde su ryžiais. Jeigu ryžiai atšalo, viską dar kartelį pašildykite ant silpnos ugnies. Patiekiame ir skanaukite!