Svogūnų ir sūrio sriuba

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Svogūnų ir sūrio sriuba

Ingredientai

    • baltųjų svogūnų: 6 (vid. dydžio)
    • kietojo fermentinio sūrio: 100 gramų (tarkuoto)
    • bemielės sluoksniuotos tešlos: 500 gramų
    • daržovių sultinio: 1 litro
    • miltų: 1 šaukštelio
    • sviesto: 1-2 šaukštai (galima pakeisti aliejumi)
    • laurų lapų: 1
    • šalavijų lapelių: 1
    • čiobrelių šakelių: 1-5
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • riebalai: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atšildome šaldytą sluoksniuotą tešlą. Tuomet svogūnus supjaustome nestorais griežinėliais bei su 2 čiobrelių šakelėmis, šalavijų lapeliu kepiname maždaug 8 minutes įkaitintuose riebaluose, vis pamaišome. Išimame čiobrelius, šalaviją. Svogūnus pabarstome miltais bei išmaišome. Smarkiai maišydami supilame į juos karštą sultinį bei ant silpnos ugnies viriname maždaug 40 minučių. Dažnai pamaišome. Į pabaigą sriubą pasūdome, pagardiname pipirais bei paviriname dar kelias minutes ant stiprios ugnies, kol ji sutirštės.
  2. 2. Tada suberiame sūrį, išmaišome bei sukrėčiame į karščiui atsparius indelius. Iš sluoksniuotos tešlos padarome dangtelius bei jais užspaudžiame indelius. Pašauname juos į vidutinio karštumo orkaitę bei kepame, kol dangteliai gražiai išsipūs. Sriubą į stalą patiekiame iš karto. Tikras gardumėlis!
Kaip virti žuvienę arba alandų salų žuvienė
(4)
Pupelių sriuba su vištiena
(1)
Ryžių sriuba su pievagrybiais
(25)
Sriuba su žiediniais kopūstais
(1)
Pupelių sriuba su dešrelėmis
(2)
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)