Svogūnų ir sūrio sriuba

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Svogūnų ir sūrio sriuba

Ingredientai

    • baltųjų svogūnų: 6 (vid. dydžio)
    • kietojo fermentinio sūrio: 100 gramų (tarkuoto)
    • bemielės sluoksniuotos tešlos: 500 gramų
    • daržovių sultinio: 1 litro
    • miltų: 1 šaukštelio
    • sviesto: 1-2 šaukštai (galima pakeisti aliejumi)
    • laurų lapų: 1
    • šalavijų lapelių: 1
    • čiobrelių šakelių: 1-5
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • riebalai: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atšildome šaldytą sluoksniuotą tešlą. Tuomet svogūnus supjaustome nestorais griežinėliais bei su 2 čiobrelių šakelėmis, šalavijų lapeliu kepiname maždaug 8 minutes įkaitintuose riebaluose, vis pamaišome. Išimame čiobrelius, šalaviją. Svogūnus pabarstome miltais bei išmaišome. Smarkiai maišydami supilame į juos karštą sultinį bei ant silpnos ugnies viriname maždaug 40 minučių. Dažnai pamaišome. Į pabaigą sriubą pasūdome, pagardiname pipirais bei paviriname dar kelias minutes ant stiprios ugnies, kol ji sutirštės.
  2. 2. Tada suberiame sūrį, išmaišome bei sukrėčiame į karščiui atsparius indelius. Iš sluoksniuotos tešlos padarome dangtelius bei jais užspaudžiame indelius. Pašauname juos į vidutinio karštumo orkaitę bei kepame, kol dangteliai gražiai išsipūs. Sriubą į stalą patiekiame iš karto. Tikras gardumėlis!