rūkytos salsos padažas: 2 valgomųjų šaukštų (galima pakeisti adžika, pomidorų džemu arba įberti saldžiosios papriko miltelių)
čili pipirai: 1
druska
pipirai
džiovintos slyvos (neprivaloma)
Tešlai:
miltai: 450 gramų
vanduo: 200 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pamarinuojame mėsą. Dedame majonezą, salsą padažą, smulkiai sukapotą čili pipirą be sėklyčių, beriame druskos ir pipirų. Geriausiai taip marinuojame bent jau kelias valandas, aš visada ryte užmarinuoju, o vakare kepu.
2. Tuomet tešlos gamyba. Viskas itin paprasta. Miltus sumaišome su vandeniu bei užminkome minkštą, bet nekimbančią prie rankų, tešlą. Ji gaunasi itin elastinga. Svarbiausia, nepadarome kietos tešlos. Užminkius tešlą, ją paliekame pastovėti apie 10 minučių.
3. Tada pabarstome paviršių miltais bei iš tešlos iškočiojame didelį apskritimą, maždaug 0,5 centimetro storio.
4. Tešlos lakštą perdedame į skardą, kurioje keps šonkauliukai.
5. Po to į tešlos vidurį sudedame pamarinuotus šonkauliukus.
6. Sandariai užlankstome tešlos kraštus. SVARBU: jokiu būdu neįplėšiame tešlos, nes kitaip norimo efekto nebus. Skystis išbėgs, o mėsa tiesiog neteks savo sultingumo.
7. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros bei kepame 1 valandą 40 minučių. Laikas priklausys nuo to, ar labai mėsingi šonkauliukai, kadangi jie pas mane buvo didesni, tai ir kepti teko ganėtinai ilgokai. Ar jau šonkauliukai iškepę jaučiasi iš kvapo, po namus pasklinda tiesiog nuostabūs aromatai.
8. Ištraukus palaikome dar apie 10 minučių, kad viskas susigulėtų, tada nešame ant stalo bei prie visų prapjauname viršų. Tik atsargiai, nes išeina itin karšti garai. Mėsytė tiesiog krenta nuo kaulų. Skanaujame!
9. Pastebėjimas: Tokiu būdu galite kepti vištienos ketvirčius (kiekvieną atskirai apsukame tešla), blauzdeles, kumpį ar karką. Viskas gaunasi nepaprastai skaniai!