Tobulas obuolių pyragas su graikiniais riešutais

2024-09-21 Autorius IPKitchen

Tobulas obuolių pyragas su graikiniais riešutais
Tobulas obuolių pyragas su graikiniais riešutais – tai sodraus skonio ir drėgnos tekstūros desertas, kuriame susipina saldžių obuolių ir traškių graikinių riešutų derinys. Švieži obuoliai suteikia pyragui natūralaus saldumo ir švelnumo, o riešutai – malonų traškumą bei subtilų riešutinį poskonį. 

Šis pyragas yra itin paprastai paruošiamas, tačiau jo skonis ir tekstūra patiks nuo pirmo kąsnio. Puikus pasirinkimas tiek jaukiems savaitgalio pasmaguriavimams, tiek šventiniam stalui – tai desertas, kurio skonis patiks kiekvienam obuolių pyragų mėgėjui.

Redaktorės Vaidos komentaras - pyragą papildomai galima pagardinti cinamonu ar kitais šiltais prieskoniais, kurie suteiktų pyragui jaukumo ir puikiai derėtų su rudens sezonu. 

Jeigu neturiu graikinių riešutų, labai gerai juos čia pakeičia kapoti lazdynų riešutai. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 50 g
    • Vanilinis cukrus: 10 g
    • Sviestas: 20 g
    • Pienas: 100 ml
    • Miltai: 70 g
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Obuoliai: ~1 kg
    • Graikiniai riešutai: sauja

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį įmušti kiaušinius ir suberti cukrų. Išplakti.
  2. 2. Sviestą išlydyti ir supilti prie kiaušinių. Ten pat supilti ir pieną. Dar kartą viską išplakti.
  3. 3. Į masę įmaišyti miltus kartu su kepimo milteliais.
  4. 4. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonais griežinėliais.
  5. 5. Obuolius pamažu sudėti į tešlą, vis maišant, kad visi obuoliai pasidengtų tešla. Taip sudėti visus obuolius.
  6. 6. Nedidelį kepimo indą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti visą tešlą su obuoliais. Paskirstyti tolygiai.
  7. 7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir dėti kepti pyragą apie 30 min. Praėjus šiam laikui pyragą ištraukti, užbarstyti riešutus ir kepti dar apie 25 min.
Tobulas obuolių pyragas su graikiniais riešutais
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)