Tortas su obuoliais ir jogurtu

2018-11-17 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas su obuoliais ir jogurtu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    Pertepimui:
    Jogurto kremui:
    • natūralus jogurtas be priedų: 300 gramų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus
    • želatina: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių iškepame biskvitą. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
  2. biskvitui kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų
  3. 2. Tada trynius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išplakame iki baltos vientisos masės. Kitame inde išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų. Į išplaktus kiaušinio trynius dedame miltus bei gerai išmaišome. Paskui sukrečiame plaktus baltymus bei atsargiai išmaišome. Tešlą supilame į kepimo formą, išteptą su riebalais. Kepame iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps (tikriname mediniu pagaliuku).
  4. Reklama
  5. 3. Tuomet jogurtiniam kremui jogurtą išsukame su cukrumi (arba dar geriau cukraus pudra, nes ji geriau ištirpsta) bei vaniliniu cukrumi. Jeigu mėgstate, galima įberti šiek tiek cinamono. Želatiną užpilame keliais šaukštais vandens bei leidžiame išbrinkti. Paskui pakaitiname ant mažos ugnies, kol grūdeliai visiškai ištirpsta. Atvėsusią želatiną supilame į jogurtą bei išmaišome.
  6. 4. Atvėsusį biskvitą perpjauname bei pertepame obuolių uogiene. Aišku, galite ir kita mėgiama uogiene, bet obuolių uogienė man čia labai tiko ir patiko. Ant torto viršaus užpilame jogurto kremą bei dedame tortą į šaldytuvą per visą naktį. Mėgaujamės!
  7. 5. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Sūrio tortas su miško uogomis
(1)
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)
Tortas "Mocartas"
(5)
Tortas mamos dienai
(2)
Tortas "angelo ašara" su persikais
(1)