Traškios cukinijos su sūriu, keptos orkaitėje

2020-06-03 Autorius WorldRecipes.lt

Traškios cukinijos su sūriu, keptos orkaitėje

Ingredientai

    • cukinijos: 500 gramų
    • kietasis sūris: 30 gramų (labiausiai tinka parmezanas)
    • kvietiniai miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    Prieskoniai:
    • oreganas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas česnakas, paprika ir bazilikas: po 1 arbatinį šaukštelį
    • čili dribsniai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • druska: ~1,5 arbatinio šaukštelio (dėkite pagal savo skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukinijas kruopščiai nuplaukite, nušluostykite rankšluosčiu ir nupjaukite uodegėles.
  2. 2. Tada supjaustykite jas maždaug 5 milimetrų storio žiedeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Perdėkite į dubenį, pasūdykite ir permaišykite.
  5. 4. Palikite maždaug 10 minučių, o po to dėkite į kiaurasamtį, kad nutekėtų visas nereikalingas skystis.
  6. 5. Tuomet dėliokite daržovių žiedelius ant popierinių rankšluosčių ir nusausinkite.
  7. 6. Kepimo skardą užtieskite kepimo popieriumi ir sutepkite aliejumi.
  8. 7. Šį kartą paniruosime cukinijas kiek neįprastu būdu.
  9. 8. Imkite maistinį maišelį, berkite į jį kvietinius miltus, dėkite iškart visus prieskonius ir gerai permaišykite.
  10. 9. Po to į maišelį dėkite cukinijas (nedidelėmis partijomis), supurtykite.
  11. 10. Dėkite žiedelius į skardą ir pabarstykite sutarkuotu parmezano sūriu.
  12. 11. Dėkite skardą į orkaitę, įkaitintą iki 210 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 15 minučių.
  13. 12. Po to 2 minutėms įjunkite grilį, kad viršus apkeptų.
  14. 13. Dėkite į dubenį, pabarstykite šviežiais žalumynais ir česnaku (jei norisi). Lepinkitės!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau receptų iš cukinijų rasite: Cukinijos.
Šiltos Briuselio kopūstų salotos
(1)
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)
Šviežių kopūstų kotletai su manais
(122)
Tagliatelle juostiniai makaronai su daržovėmis
(13)