sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų (galima pamaišyti kartu su Volčesteriu)
medus: 2 valgomųjų šaukštų
citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
norint tirštumo aš įmaišau bulvių krakmolo nedidelį šaukštelį, jį sumaišau su vandeniu ir supilu į padažo masę.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių baklažaną supjaustome piršto storio juostelėmis.
2. Juos sumaišome su mėgstamais prieskoniais, galima tik su druska ir juodu maltu pipiru. Paliekame 1 valandai, tačiau galima ir nelaukti.
Reklama
3. Kol baklažanai mirksta prieskoniuose, pasipjaustome daržoves (papriką su svogūnu) kubeliais ir trumpam pamarinuojame su actu arba citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, prieskoniais. Paliekame irgi 1valandai, nors idealiausia būtų viską pasimarinuoti iš vakaro.
4. Sumaišome tempūrą su vandeniu, pasidarome ganėtinai tirštą.
5. Pilame vandenį po truputį ir kontroliuojame masės tirštumą. Kiekvieną baklažano gabalėlį pamirkome tešloje ir verdame aliejuje. Nuvarviname aliejaus perteklių.
6. Kitoje keptuvėje pakepame marinuotas daržovės, kol šios suminkštės.
7. Galiausiai pasiruošiame padažą. Į indą kuriame jį virsime supilame aliejų, medų, lėtai kaitiname ir maišome. Tada supilame sojų padažą bei citrinos sultis. Pabaigai jeigu reikia įmaišome krakomolo.
8. Ant traškių baklažanų užverčiame daržoves, o ant viršaus padažo. Skanaus.