džiovintų vaisių ir riešutų: 400 gramų (pasirinktinai)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje džiovintus vaisius bei riešutus išsirenkame pagal skonį. Aš dėjau datulių, obuolių, razinų, slyvų, abrikosų, graikiškų riešutų bei migdolų. Džiovintus vaisius bei riešutus gerai nuplauname. Didesnius vaisius (abrikosus, slyvas) supjaustome smulkiau.
2. Tuomet dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų bei druską. Suberiame vaisius bei riešutus, kad jie visi pasidengtų miltais.
Reklama
3. Tada kitame inde suplakame kiaušinius su vaniliniu cukrumi. Masė turi būti puri.
4. Po to supilame kiaušinius į miltų bei riešutų mišinį, gerai išmaišome.
5. Galiausiai tešlą supilame į sviestu pateptą kepimo indą bei kepame, kol gražiai pagels. Jei matome, kad labai greitai skrunda, uždengiame folija. Skanaus!