Vegetariškas nesaldus apkepas su moliūgais ir ryžių dribsniais

2023-10-22 Autorius WorldRecipes.lt

Vegetariškas nesaldus apkepas su moliūgais ir ryžių dribsniais
Kai tik prasideda metuose moliūgų derliaus metas, vėl ateina pats laikas ištraukti visus metus laukusius receptus. Šis vegetariškas apkepas gaunasi purus, saldus ir itin skanus. Beje, tikrai patinka vaikams! Būtinai pamėginkite.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • moliūgo: skiltelės
    • ryžių dribsnių: 3 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėlių: 1 valgomojo šaukšto
    • sviesto: 1 arbatinio šaukštelio
    • pieno: 100 mililitrų
    • grietinės: 25 gramų
    • kiaušinių: 1
    • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgą nulupkite, minkštimą supjaustykite kubeliais ir troškinkite verdančiame vandenyje su cukrumi maždaug 20-30 minučių.
  2. 2. Tuomet supilkite ryžių dribsnius, pieną, įdėkite druskos ir dar patroškinkite maždaug pusvalandį.
  3. Reklama
  4. 3. Bebaigiant troškintis įdėkite sviesto.
  5. 4. Kiaušinį išplakite šakute, įdėkite į jį kelis šaukštus moliūgų troškinio ir tuomet viską supilkite atgal į puodą.
  6. 5. Sukrėskite į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir aptepkite trupučiu grietinės.
  7. 6. Kepkite orkaitėje - 190 laipsnių temperatūroje, kol pilnai iškepa.
  8. 7. Patiekite su grietine ir skanaukite!