1. Iš pradžių bulves nulupame, sumalame mėsmalės pagalba, suminkome kartu su kiaušinių tryniais, krakmolu bei druska. Masė turi beveik nelipti prie rankų.
2. Tuomet virtą mėsą sumalame, morką taip pat, supilame sultinį, druską ir pipirus. Svieste pakepame smulkiai supjaustytą svogūną bei viską sumaišome. Įdaras turi būti sūrokas, jaustis pipirai... bet jau žinoma pagal skonį.
Reklama
3. Tada drėgnomis rankomis formuojame nedidelius cepelinus.
4. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį bei verdam, nuo iškilimo maždaug 10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
5. Pastebėjimas: Aš pati labai mėgstu valgyti su rūkytų lašinukų bei svogūno padažu ir grietine.
6. Rekomendacija: Daugiau cepelinų receptų rasite: Cepelinų receptai.