Vištienos iešmeliai keptuvėje, su ryžiais pagal Beatą

2023-01-31 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Vištienos iešmeliai keptuvėje, su ryžiais pagal Beatą

Ingredientai

    Vištienos iešmeliams:
    • vištienos šlaunelių mėsa: 500 gramų (tinka ir vištienos krūtinėlė)
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • česnako granulės: 1 arbatinio šaukštelio
    • vištienos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)
    • kukurūzų krakmolas (apvoliojimui)
    Ryžiams:
    • ryžiai: 200 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • aliejus: šlakelio
    • šaldyti žali žirneliai: 1 saujos
    • druska: pagal skonį
    • ryžių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • sojos padažas: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos iešmeliai: Pirmiausia vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite nestoromis juostelėmis, kad būtų patogu sunerti ant iešmelių.
  2. 2. Tada pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais ir česnaku. Gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į plastikinį maišelį sudėkite vištieną ir suberkite krakmolą. Gerai sukratykite. Šitaip visa vištiena tolygiai pasidengs krakmolu.
  5. 4. Po to mėsą sunerkite ant pagaliukų ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol pilnai iškepa.
  6. 5. Ryžiai: Ryžius išvirkite.
  7. 6. Daržoves nulupkite ir nuplaukite.
  8. 7. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morką griežinėliais.
  9. 8. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite daržoves, kol šios suminkštėja.
  10. 9. Tuomet sudėkite virtus ryžius, berkite žirnelius, druską ir ryžių prieskonius. Pakaitinkite kelias minutes.
  11. 10. Iškeptus vištienos iešmelius patiekite su paruoštais ryžiais ir skanaukite!
  12. vištienos iešmeliai keptuvėje ir ryžiai su daržovėmis
Višta raudoname vyne su rūkyta šonine ir grybais
(1)
Kapotos vištienos kepsnys su majonezu ir krakmolu
(7)
Persiškas vištienos troškinys su abrikosais
(1)