1. Iš pradžių geriausia pasigaminti pievagrybių padažą, nes kotletai gana greitai iškepa. Taigi pievagrybius supjaustome bei apkepame su šiek tiek sviesto.
2. Tuomet įpilame grietinėlę bei pieną, įberiame druskos ir pipirų pagal savo skonį (arba vietoje to galite panaudoti ketvirtadalį grybų skonio sultinio kubelio). Užkaičiame bei leidžiame šiek tiek pavirti.
Reklama
3. Padažas pradės tirštėti tada, kai jau išgaruos pakankamas kiekis skysčių, bet vietoje to taip pat galite įberti mažą šaukštelį miltų, tik reikia juos berti po truputį ir labai gerai viską išmaišant, nes gali likti gumulėlių.
4. Tada į sumaltą vištieną įberiame prieskonių (pvz. aš pati visada beriu česnako granules bei "Saudos" kepsnių prieskonius), įmušame kiaušinį ir šakutės pagalba gerai viską išmaišome.
5. Formuojame kotletus bei apvoliojame avižų dribsniuose. Kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol kotletai dailiai apskrus bei mėsa taps balta. Patiekiame ir skanaujame!
6. Pastebėjimas: Kad Jums būtų lengviau formuoti kotletukus bei mėsytė ne taip liptų prie rankų – prieš paimdamos mėsos sušlapinkite rankas vandeniu (pvz. pasistatome šalia dubenėlį su vandeniu bei kiekvieną kartą prieš formuodamos naują kotletą sudrėkiname rankas).
7. Rekomendacija: Daugiau vištienos kotletų receptų rasite: Vištienos kotletai.