Vištytė, marinuota su kariu - bandymas, kuris labai pasiteisino!

2019-03-20 Autorius Taip norėjau

Vištytė, marinuota su kariu - bandymas, kuris labai pasiteisino!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištos: 1 (manoji buvo ~2 kilogramų)
    • česnakas: 6 skiltelių
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kario prieskoniai:  2 arbatinių šaukštelių
    • bazilikas
    • mairūnas
    • pipirai
    • druska
    • bulvės: kiek tik norisi
    • morkos
    • džiovinti abrikosai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištą nuplaukite, nusausinkite bei perpjaukite per stuburą išilgai, kad galima būtų padėti išskleistą. Dubenyje sumaišykite susmulkintą česnaką, majonezą bei visus prieskonius. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite vištą bei palikite mažiausiai parą marinuotis.
  2. 2. Prieš kepdamos, nusilupkite bulvyčių bei morkyčių, Bulves perpjaukite į keturias dalis, morkas stambesniais žiedeliais arba šiaudeliais. Į didesnį kepimo indą dėkite vištytę, aplink bulvytes, morkytes bei truputį pamirkytus abrikosus. Daržoves apibarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėm.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įpilkite ~ 1 stiklinę vandens bei dėkite kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Po gero pusvalandžio sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Per visą kepimo laiką vištą bei daržoves palaistykite pora kartų susidariusiu sultinuku. Kai jau vištytė suminkštėja, nupilkite visą skystį bei dar pakepkite apie 10 minučių. Išvis kepkite maždaug 60-80 minučių (priklausomai vištos dydžio ir turimos orkaitės). Gavosi tikrai labai gardi bei sultinga vištytė. Skanaus!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau receptų kaip kepti vištą rasite: Vištos kepimo receptai.
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su vištiena
(20)
Virtos vištų kojos padaže
(1)