šviežios avietės: 2-3 didelių saujų (galima naudoti kitokias uogas arba priedus)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Nors trynių ir mažiau, bet aš patarčiau jiems pasirinkti didesnį dubenį, nes visas gaminimo procesas vyks būtent jame. Tada į baltymus supilkite vandenį bei plakite iki purumo, palaipsniui supildamos puse (maždaug 120 gramų) cukraus. Kai išplaksite iki standumo, atidėkite į šoną ir imkite kiaušinio trynius. Trynius su likusiu cukrumi plakite iki tol, kol jie pakeis spalvą (į šviesiai gelsvą) bei pradės tirštėti. Į išplaktą trynių masę palaipsniui sudėkite plaktų baltymų masę bei atsargiai maišydamos po truputį supilkite miltus. Atsargiai bei gerai išmaišytą masę, paskleiskite į kepimo popieriumi išklotas skardeles.
2. Tuomet kepkite maždaug 10 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol biskvitas pradės ruduoti.
Reklama
3. Išėmusios iš orkaitės, vyniotinio biskvitą susukite į rankšluostį bei leiskite atvėsti.
4. Per tą laiką gaminkite įdarą. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra bei želatina.
5. Atvėsus biskvitui, jį išsukite, nuimkite kepimo popierių, pertepkite plaktos grietinėlės plakiniu bei užbarstykite uogomis ar kitais priedais ir susukite. Padėkite bent porai valandų į šaldytuvą. Mėgaukitės:)
6. Pastebėjimas: Aš pati šį kartą neturėjau kepimo popieriaus, tai tiesiog panaudojau kepimui skirtą rankove, ją perkirpau ir ištiesiau - tiko puikiausiai. Želatino nebūtina dėti.