Želės pyragaičiai

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Želės pyragaičiai

Ingredientai

    Dideliam indui (22×28 centimetrų dydžio):
    • braškių skonio žolė: 2 pakelių (viename pakelyje yra 23 gramai)
    • citrinų ir žaliųjų citrinų skonio želė: 1 pakelio (23 gramų)
    • saldintas sutirštintas pienas: 2 indelių (1 indelis - 397 gramai)
    • želatina: 50 gramų
    • vanduo: 150 mililitrų (želatinos išbrinkinimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje želatiną užpilame šaltu vandeniu bei paliekame išbrinkti. Indą išklojame su maistine plėvele, šitaip bus lengviau išimti želę.
  2. 2. Raudonas sluoksnis: Vieną pakelį braškinės želės paruošiame taip, kaip yra nurodyta ant pakelio, tik pilame truputį mažiau vandens (aš pyliau 500 mililitrų vandens). Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų.
  3. 3. Baltas sluoksnis: Išbrinkusią želatiną padaliname per pusę, vieną dalį ištirpiname karšto vandens vonelėje (kitą atidedame). Kai atvės, supilame į saldintą sutirštintą pieną (1 indelis) bei kruopščiai įmaišome. Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų.
  4. 4. Trečias sluoksnis - žalias citrininis: Želę paruošiame taip, kaip yra nurodyta ant pakelio, tik pilame mažiau vandens. Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų.
  5. 5. Dar du sluoksnius paruošiame taip, kaip buvo aprašyta prieš tai. Skanaujame!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
(2)
Karštas šokoladas ir viskas ką apie jį norėjote sužinoti + geriausi receptai
(2)