Želės pyragaičiai

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Želės pyragaičiai

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Dideliam indui (22×28 centimetrų dydžio):
    • braškių skonio žolė: 2 pakelių (viename pakelyje yra 23 gramai)
    • citrinų ir žaliųjų citrinų skonio želė: 1 pakelio (23 gramų)
    • saldintas sutirštintas pienas: 2 indelių (1 indelis - 397 gramai)
    • želatina: 50 gramų
    • vanduo: 150 mililitrų (želatinos išbrinkinimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje želatiną užpilame šaltu vandeniu bei paliekame išbrinkti. Indą išklojame su maistine plėvele, šitaip bus lengviau išimti želę.
  2. 2. Raudonas sluoksnis: Vieną pakelį braškinės želės paruošiame taip, kaip yra nurodyta ant pakelio, tik pilame truputį mažiau vandens (aš pyliau 500 mililitrų vandens). Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų.
  3. Reklama
  4. 3. Baltas sluoksnis: Išbrinkusią želatiną padaliname per pusę, vieną dalį ištirpiname karšto vandens vonelėje (kitą atidedame). Kai atvės, supilame į saldintą sutirštintą pieną (1 indelis) bei kruopščiai įmaišome. Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų.
  5. 4. Trečias sluoksnis - žalias citrininis: Želę paruošiame taip, kaip yra nurodyta ant pakelio, tik pilame mažiau vandens. Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų.
  6. 5. Dar du sluoksnius paruošiame taip, kaip buvo aprašyta prieš tai. Skanaujame!
Mielinės spurgos su džemu
(12)
Ryžių spurgos
(1)