Žemaitiškas kastinys | Receptas

2019-03-07 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Žemaitiškas kastinys | Receptas

Ingredientai

    • grietinė: 375 gramų
    • sviestas: 4 šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • krapai: žiupsnelio (arba kmynai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šaukštą grietinės bei sviestą sukame mediniu šaukštu. Susidarius kruopelytėms, sukame įstačiusios į kitą indą su karštu vandeniu (neperšildome). Tada iškeliame iš vandens, vėl dedame šaukštą grietinės bei šildant sukite. Šitaip kartojame, kol sudėsime visą grietinę. Bebaigiant sukti masė turi gautis vientisa. Pradėjus masei tirštėti sudedame išspaustą česnaką, gerai išmaišome. Užberiame susmulkintų šviežių krapų.
  2. 2. Jeigu sukant pamatome besiformuojant sviesto kruopelytes, būtinai puodą dedame ant dubens su verdančiu vandeniu bei sukite, nes kitaip gausime ne kastinį, o sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Valgome su virtomis bulvėmis. Tikrai labai gardu!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau kastinio receptų receptų rasite: Kastinio receptai.

Milda

Laba diena,kokia grietine deti,ar is parduotuves dera?
Atsakyti
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)
Sultinga marinuota kepta kiaulės karka rankovėje su bulvėmis
(11)
Kibinai su mėsa
(12)