Žiedinio kopūsto apkepėlė

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Žiedinio kopūsto apkepėlė

Ingredientai

    • žiedinio kopūsto žiedynai: 300 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • pienas: 100 mililitrų
    • pomidorai: 1
    • fermentinis sūris: 70 gramų
    • druska: pagal skonį
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje atskiriame kopūsto žiedynus, didesnius supjaustome, užpilame verdančiu vandeniu bei palaikome apie 5 minutes.
  2. 2. Tuomet išplakame kiaušinius, supilame pieną, įberiame druskos, susmulkintų česnakų, krapų bei vėl išplakame.
  3. 3. Tada šlakeliu aliejaus ištepame kepimo indą arba mažesnius indelius. Sudedame žiedinius kopūstus, dedame supjaustyto pomidoro griežinėlius, užpilame kiaušinio plakiniu bei apibarstome sutarkuotu sūriu.
  4. 4. Galiausiai kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes. Skanaujame!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai
(2)
Kepti japoniški baklažanai
(2)
Veganiška baklažanų sriuba su kokosų pienu
(1)
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)
Šiltos Briuselio kopūstų salotos
(1)
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)