Avokado ir agurkų padažas su natūraliu jogurtu

2024-03-01 Autorius WorldRecipes.lt

Avokado ir agurkų padažas su natūraliu jogurtu
Šis padažiukas labai tinka su žuvies patiekalais, sūriais varškėčiais, grikių blynais, cukinijų-bulvių blynais arba naminiais bulvių traškučiais. Gamintas jau tikrai ne vieną kartą ir tikrai bus gaminamas dar ateityje. Jį mielai valgo visi šeimos nariai, o tai yra didžiulis privalumas. Beje, tai labai geras būdas vaikus "priversti" valgyti daugiau avokadų, nes manieji jų nelabai mėgsta, tačiau šitaip jie gauna taip reikiamų naudingųjų riebalų. Būtinai pamėginkite! 

Ingredientai

    • agurkai: 1
    • avokadai: 1
    • krapai
    • natūralus jogurtas be priedų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • pipirai
    • citrinos sultys: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių gerai prinokusį avokadą sutriname virtuvinio trintuvo pagalba arba tiesiog sumaigome šakute.
  2. 2. Užspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių, kad avokadas nepatamsėtų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet nuluptą agurką sutarkuojame burokinės tarkos pagalba. Krapus sukapojame.
  5. 4. Viską sumaišome kartu su natūraliu jogurtu, pagardiname druska ir pipirais, įspaudžiame česnako skiltelę. Jogurto dedame tiek, kokios konsistencijos padažo norisi.
  6. 5. Skanaujame nuostabų padažą!
Olandiškas padažas
(1)
Klasikinis picų padažas Marinara
(21)
Granatų užpilas - padažas salotoms
(1)