Baklažanų pica

2023-07-27 Autorius WorldRecipes.lt

Baklažanų pica
Kai labai norisi skanios picos, bet su kuo mažiau kalorijų - su šeima gaminame mini picas ant baklažano. Skonis tarsi tikros picos, bet tekstūra, žinoma, visai kitokia. Visgi, jeigu privengiate miltinių patiekalų arba skaičiuojate visas kalorijas, tai tikrai nuostabus užkandis, kurį labai verta išmėginti. Tad nieko nelaukiam ir pasigaminam! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 picų.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažaną supjaustome griežinėliais.
  2. 2. Tada abi puses pabarstome druska ir paliekame pastovėti maždaug pusvalandį.
  3. Reklama
  4. 3. Po to nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  5. 4. Kepimo formą ištiesiame su kepimo popieriumi.
  6. 5. Sudedame baklažanus ir kepame įkaitintoje iki 160-180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15 minučių, iki kol pradeda skrusti.
  7. 6. Per tą laiką, kol baklažanas kepa, pomidorus supjaustome griežinėliais, sūrį sutarkuojame, saliamį susmulkiname, alyvuoges supjaustome į kelias dalis, porą susmukiname.
  8. 7. Tada ant kiekvieno baklažano griežinėlio užtepame padažo, pabarstome sūrio, dedame pomidorą, saliamį, alyvuoges ir porą.
  9. 8. Kepame įkaitintoje iki 160-180 laipsnių temperatūros orkaitėje kelias minutes, kol sūris išsilydo.
  10. 9. Patiekiame ir skanaujame!
  11. 10. Patarimas: Ingredientus ir jų kiekius drąsiai galima koreguoti pagal savo norus ir fantaziją.
Rupių miltų pica su bulvėmis, kumpiu ir pievagrybiais
(1)
Pica iš cukinijų pagrindo (be gliuteno)
(1)
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(3)
Pica iš tortilijos, kepta orkaitėje
(3)
Pica su malta mėsa ir grybais
(1)
Sicilian pizza - sicilijos arba sicilietiška pica
(3)