vyšnių: 100 gramų (arba braškių) - gali būti šaldytos
cinamono: 20 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia susmulkiname smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių bei sumaišome su išlydytu sviestu.
2. Tuomet gautą masę dedame į torto formą bei formuojame torto pagrindą. Kad sustingtų 30-iai minučių dedame į šaldytuvą.
3. Tada užpilame želatiną šaltu vandeniu bei paliekame 30-iai minučiųr, kad išbrinktų.
4. Iki vientisos masės sumaišome maskarponę ir sutirštintą pieną. Svarbiausia, kad neliktų gumuliukų.
5. Po to išplakame iki standžių putų grietinėlę bei atsargiai įmaišome į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.
6. Išbrinkusią želatiną ištirpiname karšto (šilto) vandens vonelėje bei atvėsusią atsargiai įmaišome į gautą masę.
7. Tuomet gautą maskarponės masę pilame ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstame, gausiai apibarstome cinamonu. Dedame į šaldytuvą.
8. Paruoškiame braškių arba vyšnių želė bei sumaišome su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilame mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, maždaug - 350–400 mililitrų.
9. Galiausiai atvėsusią želė užpilame ant maskarponės masės bei paliekame, kad sustingtų. Mėgaujamės:)