Kotletukai su padažu

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • krakmolas: 1 didelio šaukšto su kaupu
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 2 mažesnių
    • druska
    • pipirai
    • miltai: 1 šaukšto
    • morkos: 1 nedidelės
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • pienas: 50 mililitrų
    • česnakas: 1-2 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje svogūną supjaustome ganėtinai smulkiai bei susimaišome su faršu, krakmolu ir kiaušiniu. Paskaniname druska ir susiformuojame drėgnomis rankomis vienodo dydžio kukulius.
  2. 2. Kai kotletai iškepa, nupilame likusį aliejų, įpilame truputėlį skysto sviesto, prie kukulių suberiame vieną mažą susmulkintą svogūną, didelį šaukštą miltų bei plonomis riekelėmis supjaustytą morką.
  3. 3. Keptuvėje pakepame minutę bei užpilame grietinėle bei pienu. Išspaudžiame česnako skiltelę, paskaniname ir išmaišome. Uždengiame bei troškiname, kol morkos suminkštės. Skanaus!

Aistė

Šie kotletai kaip kotletai... pabandžiau paragauti be padažo, niekuo neišsiskiria. Bet tas padažiukas paverčia juos stebuklingais. Labai patiko ir ateityje tokį padažą būtinai gaminsiu - nerealiai tinka. Ačiū už idėją.
Atsakyti

Marija

Ką reiškia išspaudžiame česnaką?
Keptuvėje kepti kiaulienos vėrinukai
(2)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Triušiena troškinta daržovių pataluose
(2)